Opera 11 extensions και Opera Mobile για Android.

Ένας από τους λόγους που ο Opera παρά την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά του δεν γίνεται αποδεκτός από το ευρύ κοινό είναι η απουσία των extensions, των πρόσθετων δηλαδή που αυξάνουν τις λειτουργίες του browser.
Όπως ανακοινώθηκε η επόμενη major έκδοση της εφαρμογής θα παρέχει υποστήριξη κανονικά όπως και οι Firefox και Chrome. Έτσι οι developers θα μπορούν να προσθέσουν νέες λειτουργίες χρησιμοποιώντας open standards καθώς και APIs διαφόρων υπηρεσιών.
Αν και ο Opera 11 δεν είναι ακόμα διαθέσιμος για το ευρύ κοινό, η εταιρία ανακοίνωσε ότι μια πρώτη alpha έκδοση θα είναι ετοιμη για download σύντομα. Αφού βγει, οι developers θα βρουν όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες που θα χρειαστούν κατευθείαν από την Dev Opera.
Πέρα από την επόμενη μεγάλη έκδοση για desktops ανακοινώθηκε ο ερχομός του Opera Mobile για συσκευές με Android. Ως τώρα για την συγκεκριμένη πλατφόρμα υπήρχε μόνο ο Opera Mini που υπολείπεται σε δυνατότητες. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί το pinch to zoom και hardware acceleration κάνοντας την εμπειρία σερφαρίσματος ακόμα καλύτερη. Περιμένουμε λοιπόν και για τις 2 εφαρμογές με ανυπομονησία.
ΠΗΓΗ: mashable.com
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment