LG Optimus One P500 με τα όλα του...

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα των smartphones της LG, ανοίγει μασέλες με την ποιότητα της – πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παρότι δε χρησιμοποιεί μέταλλο στην κατασκευή του, το P500 έχει εντυπωσιακή συναρμογή, ενώ το μαλακό πλαστικό που το καλύπτει, εγγυάται πως δε θα γδαρθεί ακόμη και αν του φερθείτε βάναυσα. Η κορεάτικη συσκευή βασίζεται στο λειτουργικό Android, και είναι η πρώτη που διαθέτει στη χώρα μας την έκδοση 2.2. Το Froyo (σύντμηση του Frozen Yogurt…) ενσωματώνει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το 2.1, οι κυριότερη από τις οποίες είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών απευθείας στην κάρτα μνήμης και η υποστήριξη της τεχνολογίας Flash.
Αυτό που κάνει με το Optimus One να ξεχωρίζει είναι η οθόνη του. Παρότι η ανάλυση παραμένει τυπική στα 320×480 pixels κολακεύει την πλατφόρμα λόγω της σχετικά μικρής διάστασης της – 3,2 ίντσες. Είναι οι πινελιές της LG που κάνουν τη διαφορά (ελαφρώς διαφοροποιημένο interface αλά HTC Sense) αλλά και η ποιότητα της οθόνης που ικανοποιεί ακόμη και σε έντονη ηλιοφάνεια.
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να μην υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις κανείς δε θα παραπονεθεί ωστόσο για την ύπαρξη ελλείψεων. Εδώ θα βρείτε από δέκτη GPS μέχρι υποστήριξη δικτύων HSDPA, Wi-Fi και Bluetooth για σύνδεση με κάθε πιθανή συσκευή. Η ενσωματωμένη ψηφιακή πυξίδα και οι Google Maps υπόσχονται πλοήγηση με το καλημέρα, αν και καλό θα ήταν πρώτα να έχετε συνάψει ένα καλό data πακέτο με τον πάροχο. Ο 600άρης επεξεργαστής συνδυάζεται με 170ΜΒ μνήμης RAM και δίνει ένα σύνολο με καλή ταχύτητα και εντυπωσιακή αυτονομία για την κατηγορία (η μπαταρία στα 1.500mAh εγγυάται τρεις ημέρες βαριάς χρήσης). Η κάμερα απ’ την άλλη μπορεί να σταματάει στα 3MP μόλις, η ποιότητα όμως των φωτογραφιών που λαμβάνει είναι ικανοποιητική. Αυτό που δε μεταφέρεται μέσα από το PDF με τα τεχνικά είναι η αίσθηση που αφήνει η συσκευή στη χρήση. Και, για κάποιο λόγο, το LG σε βάζει στο τρυπάκι να μην το αφήνεις σε ησυχία. Το λειτουργικό, τα πλήκτρα, η απόκριση της οθόνης όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Και είναι και η χρήση του που θυμίζει συμβίωση με γιαπωνέζικο αυτοκίνητο. Γνώριμο στη λειτουργία από την πρώτη κιόλας στιγμή με γρήγορη απόκριση και πανεύκολο σετάρισμα (για να στείλετε και να λάβετε e-mail, να δείτε τις επαφές και τις καταχωρήσεις ημερολογίου, αρκεί ο κωδικός και το όνομα χρήστη στις υπηρεσίες Gmail).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment