Motorola XT720: Android camera phone

Τα πρωτεία του καινοτόμου σχεδιασμού, κάποια ανύποπτη στιγμή πριν από λίγα χρόνια, φορτώθηκαν στην υπερταχεία της Motorola. Ήταν τότε που η ίδια επινόησε και όρισε το επίθετο “λεπτός”, ισχυροποιώντας τη λεπτεπίλεπτη ατζέντα της με τα πανούργα RAZR. Ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος που ακόμα κι η Apple έπεσε στο κρεβάτι με τη Moto. Στη σύγχρονη ιστορία της τεχνολογίας όμως το design αφέθηκε στην άκρη. Αυτό που μετράει σήμερα είναι το λογισμικό. Και η Motorola επέλεξε το καλύτερο. Μετά την επιτυχία του Milestone σειρά είχε το XT720, Milestone και αυτό.
Συνδεσιμότητα
Αν το συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχετε συνάψει, προβλέπει ασύδοτη χρήση δεδομένων, τα 10,2 Mbps του δέκτη HSDPA θα ηχήσουν σαν το εναρκτήριο λάκτισμα του τελικού του Champions League. E-mail, σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, αχαλίνωτο κατέβασμα εφαρμογών απ’ το Android market, βίντεο από YouTube, ανέβασμα φωτογραφιών σε Flickr – το XT720 τα κάνει όλα.
Η οθόνη
Πόσες φορές δεν δυσανασχετήσατε προσπαθώντας να διαβάσετε το SMS του κολλητού σας παρατηρώντας την οθόνη ξαπλωμένος στην παραλία; Δεν βλέπετε τίποτα; Ούτε εμείς. Για αυτό λατρεύουμε την LCD οθόνη του Motorola που προβάλει τα χρώματα όπως η μητέρα φύση, την ίδια στιγμή που παραμένει ευανάγνωστη κάτω από όλες τις συνθήκες – αφήστε την AMOLED για τους επιδειξίες, εδώ μετράει το αποτέλεσμα.
Τα πολυμέσα
Το ΧΤ720 έχει την τιμή να δειγματίσει την πρώτη κάμερα που σπάει το φράγμα των 5MP (σε κινητά με Android) στα έκπληκτα μάτια μας. To αποτέλεσμα: 8MP φακός, αυτόματη εστίαση, σταθεροποιητής εικόνας, geotagging και καταγραφή βίντεο στα 720p. Η ποιότητα είναι πολύ καλή, τηρούμενων των αναλογιών, αν και υπό συνθήκες οι φωτογραφίες εμφανίζουν έντονο θόρυβο. Το αντίδοτο, οι αμέτρητες ρυθμίσεις που ακόμη και ο άσχετος θα εξοικειωθεί μαζί τους. Όσο και αν ψάξετε, στο τέλος της ημέρας δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία.
Το τηλέφωνο
Εκεί στη Motorola γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι τα κινητά κατασκευάζονται πρώτα από όλα για να πραγματοποιούν κλήσεις. Και το XT720 είναι ένα καλό κινητό. Κορυφαίο ηχείο, λήψη ακόμη και σε υπόγεια και ακουστική μέτρο σύγκρισης για τον ανταγωνισμό. Η μόνη περίπτωση να σας ακούσει καλύτερα ο συνομιλητή σας είναι να τον καλέσετε από σταθερή συσκευή μέσα απ’ τα κεντρικά του ΟΤΕ, και τι σύμπτωση, να βρίσκεται στο διπλανό γραφείο.
Το λειτουργικό
Μετά την αέναη πάλη για τη βελτίωση του –πρέπει να έχω κάνει θητεία στη Nasa για να το φέρω βόλτα– κλειστού λειτουργικού της, η Motorola είδε το interface το αληθινό. Στο άψε γράψε στην οθόνη του κινητού, το ραντεβού με το αφεντικό θα έχει καταχωριστεί. Το λειτουργικό Android φαντάζει και είναι… λειτουργικό. Δεκάδες εφαρμογές, περισσότερες από 50.000 αυτή τη στιγμή (όλες δωρεάν), απλοϊκός και πλήρης συγχρονισμός στο σύννεφο, κι ένα γραφείο Quickoffice και Adobe pdf γωνία. Η ταχύτητα έχει ένα θέμα αλλά κατεβάστε το «LauncherPro» απ’ το Android market και πάψτε επιτέλους να μετράτε τα πάντα σε MHz
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment