Κινητό και οδήγηση κακός συνδυασμός

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης σκοτώνει. Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει αλλά μάλλον οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να οδηγούν με το ένα χέρι κρατώντας στο άλλο το κινητό τους. Οι Ελληνικοί δρόμοι είναι γεμάτοι οδηγούς που μιλάνε στο κινητό.
SMS κατά την οδήγηση: εξαιρετικά επικίνδυνο
Λιγότερο επικίνδυνη η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από τα κινητά τηλέφωνα
1 στους 3 νέους έχει γράψει SMS την ώρα της οδήγησης
Αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ όπου μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι 16.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας Υγείας του Βορείου Τέξας, 16.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2001 έως το 2007 επειδή μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο ή έγραφαν SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Σε γενικές γραμμές τα SMS που στέλνονται από όλους τους χρήστες ανέρχονται από 1 εκατομμύριο SMS το 2002 σε 110 εκατομμύρια SMS το μήνα το 2008. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των συνολικών SMS, αυξήθηκε και ο αριθμός των SMS που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η ομιλία στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει αποδειχθεί ότι αποσπά σε μέγιστο βαθμό τον οδηγό ακόμα κι όταν γίνεται χρήση του bluetooth.
Μάλιστα με τα smartphone, που είναι τόσο διαδεδομένα, πολλές φορές οι χρήστες όχι μόνο μιλάνε και στέλνουν SMS αλλά ελέγχουν τα email τους ή μιλάνε στο chat και ελέγχουν το προφίλ τους στο Facebook την ώρα που οδηγούν.
Πηγή: e-go
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment