Η αναγέννηση των Windows Mobile

TA Windows Phone 7 είναι ο διάδοχος των Windows Mobile 6.5, και είναι το νεο λειτουργικό της Microsoft για κινητά τηλέφωνα. Η Microsoft για να καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό των κινητών με Windows Mobile OS αποφάσισε να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Έτσι αρχικά άλλαξε το όνομα του λειτουργικού από Winodows Mobile σε Windows Phone. Δεν είναι όμως μόνο το όνομα το οποίο άλλαξε. Τα Windows Phone 7 έχουν ένα εντελώς καινούριο και πρωτότυπο interface, το οποίο μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα και στο παρακάτω βίντεο.
Η ιδέα των developers των νέων Windows Phone 7 ήταν να δημιουργήσουν ένα γραφικό περιβάλλον που θα είναι "ζωντανό" και θα μπορεί να ενημερώνει τον χρήστη άμεσα για οτιδήποτε νέο συμβαίνει, από ένα νέο sms μέχρι και μια ανανέωση της κατάστασης ενός φίλου του στο facebook, χωρίς αυτός να χρειαστεί να εγκαταλείψει την αρχική οθόνη.
Για να καταλάβεται την "μαγεία" του interface των Windows Phone 7 δείτε το παρακάτω video-preview: Επιπλέον τα Windows Phone 7 θα διαθέτουν υποστήριξη για το Xbox Live αλλά και ένα media player παρόμοιο με του Zune, του mp4 player της Microsoft.
Με το νέο interface και τις πολλαπλές δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης τα Windows Phone 7 θα μπορούν να ανταγωνιστούν ή ακόμα και να νικήσουν το iOS του iPhone. Τα πρώτα κινητά με λειτουργικό Windows Phone 7 θα διατεθούν στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα του 2010! Βέβαια επειδή δεν γίνεται να είναι όλα ιδανικά, ακόμα και αυτό το νέο λειτουργικό έχει τα μειονεκτήματα του:
Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα κινητό με Windows Mobile 6.5 ή παλαιότερα δεν πληροί τις προδιαγραφές ώστε να λειτουργήσει με Windows Phone 7. Ακόμα, όλες οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows Mobile δεν θα είναι συμβατές με τα Win Phone 7.
Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζεται το multitasking εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.
Τέλος, αρχικά τουλάχιστον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για cut, copy, και paste. (Τι σας θυμίζει αυτό;) Το βασικότερο είναι όμως ότι οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνουν το λειτουργικό των κινητών τους συσκευών, μέσω του Windows Phone Update, ώστε να αποκτήσουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες χωρίς να αναγκάζονται να αγοράζουν κάθε φορά μια ίδια-νέα συσκευή με λίγα παραπάνω χαρακτηριστικά (π.χ. εγγραφή βίντεο, υποστήριξη 3G, Facetime κ.α.)
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment