Turbo smartophones με dual cpu...

Η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα από τις εξελίξεις και οι αναλυτές προβλέπουν super wow και γρήγορα κινητά με dual core CPUs από Qualcomm και TI στο τέλος του χρόνου και τις αρχές του 2011. Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε. Τα κινητά θα αποκτήσουν επεξεργαστές ή τουλάχιστον SOCs με δύο cores τους επόμενους μήνες. Ήδη η Qualcomm έχει ρίξει στην αγορά τον MSM8660 και ετοιμάζει τον QSD8672 για το τέλος του 2010 ενώ την ίδια ώρα η Texas Instruments προετοιμάζει τον OMAP4430 για τους πρώτους μήνες του 2011.
Η συνταγή της επιτυχίας και των πωλήσεων είναι απλή. Οι σημερινοί επεξεργαστές τα βγάζουν πέρα με HD 720p βίντεο και games χρησιμοποιώντας chips που τρέχουν περίπου στο 1GHz. Φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε με dual core CPUs και βίντεο 1080p, είναι το μήνυμα του μαρκετίστα και φυσικά η επόμενη “φυσική” εξέλιξη στον χώρο.
Προφανώς η Qualcomm και η TI έχουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα κατανάλωσης ενέργειας γιατί οι μπαταρίες έχουν μείνει πίσω, για αυτό άλλωστε θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές που ήδη είναι σε εφαρμογή σε κάθε laptop και desktop υπολογιστή που χρησιμοποιούμε. Δηλαδή το smartphones ανάλογα με τον φόρτο εργασίας θα μπορεί να κλείνει πλήρως το ένα core ή να χρησιμοποιεί σε πλήρη ταχύτητα το ένα από τα δύο.
Μέχρι οι κατασκευαστές να ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν τον dual core TI OMAP4430 ARM Cortex-A9 στο 1GHz θα περάσουμε από λύσεις single core στο 1.2GHZ ή και 1.5GHz για να καταλήξουμε στους πρώτους 1GHz και 1.2GHz επεξεργαστές με δύο, προς το παρόν, πυρήνες. Το software θα πρέπει να ακολουθήσει με κάποιο τρόπο αλλά αυτό είναι πρόβλημα προς λύση για άλλους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment