Το ψηφιακό πληκτρολόγιο του μέλλοντος

Μπορείτε να μάθετε για το παρακάτω τεχνολογικό επίτευγμα από blogs, όπως το Gizmodo και το Techspot, ή κι από τη Wall Street Journal . Φυσικά αναφερόμαστε στο ψηφιακό πληκτρολόγιο με την ονομασία "BlindType" των δύο Ελλήνων προγραμματιστών, Πάνου Πετρόπουλου και Κώστα Ελευθερίου.
Το BlindType είναι ένα ευφυές σύστημα δακτυλογράφησης, το οποίο διευκολύνει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε μια οθόνη αφής για να γράψετε ένα κείμενο. Η ιδιαιτερότητά του βασίζεται στο γεγονός ότι δεν προσπαθεί τόσο να διορθώσει το γραμματικό ή ορθογραφικό λάθος της πρότασης, αλλά να καταλάβει και να ερμηνεύσει αυτό που ήθελε να κάνει ο χρήστης από την ελάχιστη πληροφορία, που είναι το πάτημα με το δάχτυλο σε κάποιο σημείο στην οθόνη. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά και οι δημιουργοί του: «Η ιδέα προέκυψε από την αγανάκτηση που μπορεί να αισθανθεί κάποιος χρησιμοποιώντας ένα κινητό με touch screen, όταν πληκτρολογώντας κάνει συνέχεια λάθος επειδή το πληκτρολόγιο στην οθόνη είναι πολύ μικρό ή τα δάχτυλά του είναι λίγο πιο χοντρά ή εκείνη την ώρα δεν φοράει τα γυαλιά του».
Αν και οι δύο Έλληνες προγραμματιστές δεν έδωσαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση του προγράμματος, το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια εφεύρεση θα φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιεί ο κόσμος τις οθόνες αφής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment