Οι 11 καλύτερες multitasking εφαρμογές για το iPhone

Με την έλευση στο τέλος Ιουνίου του iOS 4, για τα iPhone 3GS και iPhone 4 ήρθε η δυνατότητα του multitasking κάτι που αρκετοί χρήστες περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό.
Για να μπορέσετε όμως να εκμεταλλευτείτε σε ... όλο της το μεγαλείο αυτή τη λειτουργία στο iOS 4 θα χρειαστεί και η εφαρμογή που θα επιλέξετε να υποστηρίζει multitasking. Ήδη λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την επίσημη παρουσίαση του iOS 4 οι περισσότεροι developers έχουν κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις των εφαρμογών τους, οι οποίες είναι πλήρως συμβατές με το iOS 4 και βέβαια υποστηρίζουν multitasking. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες κατά γενική ομολογία.
Plants vs. Zombies -iTunes Download Link 2,39 ευρώ
Ένα από τα πρώτα δημοφιλή παιχνίδια στο App Store που υποστήριξε multitasking. Είναι παιχνίδια στρατηγικής αρκετά διασκεδαστικό και έξυπνο. Όταν θέλετε πχ να στείλετε κάποιο SMS ή να δείτε τα e-mail σας, απλά κάντε pause, ανοίξτε την αντίστοιχη εφαρμογή και όταν ολοκληρώσετε επιστρέψτε στο παιχνίδι και συνεχίστε από το σημείο που σταματήσατε.
Dropbox iTunes- ΔΩΡΕΑΝ
Το Dropbox δεν χρειάζεται σχόλια. Μια δωρεάν υπηρεσία η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύεται τα αρχεία σας στο cloud, τα οποία και συγχρονίζει αυτόματα με το σύστημα σας ή στην συγκεκριμένη περίπτωση με το iPhone σας. Υποστηρίζει την μεταφορά αρχείων ακόμα και όταν αλλάξετε εφαρμογή, ενώ επιστρέφοντας θα βρεθείτε ακριβώς στο φάκελο που βρισκόσασταν πριν αλλάξετε εφαρμογή.
Brainz -iTunes 0,79 ευρώ
Αν σας αρέσει να εξασκείτε το μυαλό σας και ταυτόχρονα σας αρέσουν και τα μαθηματικά, τότε με αυτό το παιχνίδι προβλέπετε ότι θα κολλήσετε για αρκετές ώρες. Είναι όπως αντιλαμβάνεστε αρκετά εθιστικό, ενώ όταν αλλάξετε εφαρμογή και επιστρέψετε σε αυτό θα βρεθείτε ακριβώς εκεί που σταματήσατε.
Audiobooks -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Αν σας αρέσουν τα βιβλία, αλλά στην 3,5 ιντσών οθόνη του iPhone τα μάτια σας κουράζονται μετά από λίγη ώρα μια καλή λύση είναι τα audiobooks. Αφήστε να σας διαβάσει περισσότερα από 3.500 βιβλία δωρεάν. Εκμεταλλευόμενη η εφαρμογή το multitasking εξακολουθεί να σας διαβάζει το βιβλίο και να το ακούτε ενώ κάνετε άλλες εργασίες στη συσκευή σας.
NYTimes -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Η διασημότερη εφημερίδα στον πλανήτη φέρνει τα νέα της στην οθόνη του iPhone σας. Διαβάστε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν, ανοίξτε άλλες εφαρμογές και όταν επιστρέψετε και πάλι στην εφαρμογή των New York Times θα βρεθείτε ακριβώς στο σημείο που διαβάζατε.
Wordpress -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Αν
είστε blogger με blog στημένο σε wordpress τότε πιθανόν ήδη γνωρίζεται το application για το iPhone το οποίο σας επιτρέπει να post-άρετε από το iPhone σας. Χάρη στο ότι υποστηρίζει multitasking μπορείτε να βλέπετε φωτογραφίες, να ανοίγεται τον browser και να διαβάζετε πληροφορίες, χωρίς να χάνετε το σημείο στο οποίο βρισκόσασταν.
Evernote -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Το Evernote είναι μια θαυμάσια εφαρμογή για το iPhone. Σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις ή φωνητικές σημειώσεις και να τις αποθηκεύετε οργανωμένα. Πλέον υποστηρίζει multitasking, κάτι που σας επιτρέπει να την συγχρονίζεται με άλλες εφαρμογές - πχ το Worpdpress - και να κρατάτε σημειώσεις ταυτόχρονα.
Twitter -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Αν είστε χρήστης των social networks, τότε το Twitter app για το iPhone σας θα έχει περίοπτη θέση στην home screen του. Πλέον έρχεται και με πλήρη υποστήριξη multitasking κάτι που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορείτε την μια στιγμή να γράφετε το post σας στο Wordpress και την άλλη να ανεβάζετε κάτι στο twitter λογαριασμό σας. Τόσο απλά, τόσο εύκολα.
Trip Journal -iTunes 2,39 ευρώ
Μια από τις καλύτερες εφαρμογές στο iPhone και πιθανόν η καλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή για όσους ...γυρνάνε τον πλανήτη. Χρησιμοποιεί τα features του iPhone όπως το GPS, το geotagging και την φωτογραφική μηχανή για να δημιουργήσει ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο των ταξιδιών σας. Πλέον και χάρη στην υποστήριξη multitasking μπορείτε ενώ γράφετε για το ταξίδι σας να ανεβάσετε ένα νέο tweet και να ανανεώσετε το blog σας με σχετικές πληροφορίες, χωρίς να χάσετε όσα είχαν καταχωρηθεί στο Trip Journal.
XE Currency -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Οι διακοπές για άλλους ξεκίνησαν για τους περισσότερους είναι μια ανάσα μακριά, οπότε ειδικά αν έχετε επιλέξετε ταξιδιωτικό προορισμό εκτός της ευρωζώνης - εμείς προτιμούμε Ελλάδα πάντως - τι καλύτερο από μια δωρεάν εφαρμογή για να έχετε άμεσα και πλήρως ενημερωμένη την διαφορά συναλλάγματος, ώστε να μην πληρώσετε τα μαλιά της κεφαλής σας χωρίς λόγο. Πλέον με την υποστήριξη για multitasking δείτε πόσο κοστίζει κάτι, ανατρέξτε σε περισσότερες πληροφορίες στον browser σας και ενώ ο πωλητής ψήνεται στο ζουμί του υπολογίστε και πάλι με την νέα καλύτερη τιμή που θα σας κάνει τι κερδίσατε.
LinkedIn -iTunes ΔΩΡΕΑΝ
Τελικά το multitasking φαίνεται πως ταιράζει γάντι στις social media εφαρμογές. Έτσι ήρθε και στο app για την δημοφιλή υπηρεσία - business κυρίως - LinkedIn όπου πλέον με την υποστήριξη multitasking σας δίνει την "ελευθερία" που αναζητούσατε. Ενημερώστε τις επαφές σας, διαβάστε στο browser νέα ή δείτε κάποιο e-mail και επιστρέψτε και πάλι ακριβώς εκεί που είχατε μείνει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment