Symbian^3, Τι θέλουν οι χρήστες

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Nokia Conversations, που έχει τελειώσει ήδη, ρώτησε τους χρήστες τι θα θέλανε από τα μελλοντικά Symbian^3 κινητά που αναμένεται να φτάσουν πολύ σύντομα στην αγορά, ένα εκ των οποίων ίσως να είναι το Nokia N8-00. Η δημοσκόπηση περιλάμβανε 12 απαντήσεις και το κάθε άτομο μπορούσε να επιλέξει μόνο ένα feature που θα ήθελε από το μελλοντικό κινητό του τηλέφωνο.
Την πρώτη του Απρίλη βγήκαν τα αποτελέσματα, ενώ οι απαιτήσεις των χρηστών προκάλεσαν σίγουρα έκπληξη. Συγκεκριμένα το 28% των χρηστών θέλει να έχει «επόμενης γενιάς» γραφικά όπως 2D και 3D effects, ημιδιαφανές User Interface και άλλα. Έκπληξη προκάλεσε το 19% των χρηστών που ψήφισε πως θέλει multitouch gestures να χρησιμοποιούνται τόσο στο Browsing και στις εικόνες όσο και σε άλλες εφαρμογές ή παιχνίδια. Ακολούθως το 14% θέλει νέα επιφάνεια εργασίας (αφού βαρέθηκε την παλιά), το 9% θέλει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας ενώ άλλο 9% διευκρίνισε πως θέλει κάτι άλλο. Τέλος το 8% θέλει single-tap interaction, το 5% έξυπνη διαχείριση δικτύου, τα υπόλοιπα 2 4% θέλουν υποστήριξη HDMI και one click connectivity ενώ το υπόλοιπο 3% θέλει μουσικά πλήκτρα για διαχείριση μουσικής, Music Store interaction και podcast management.
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε ότι τόσο μεγάλο ποσοστό θα ήθελε Multitouch support στην συσκευή του, αφού αρκετοί είναι αυτοί που μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτό, όπως οι επόμενοι κάτοχοι του Sony Ericsson Χ10, το Android με την μη ικανή υποστήριξη για multitouch λόγω του Hardware. Κατά τ’ άλλα τα υπόλοιπα ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενα αφού μια ανανέωση την θέλει το Symbian, τώρα που είναι και Open Source.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment