Nokia C3, C6, E6 σημαίνει οικονομία

Η Nokia παρουσίασε σχεδόν πριν μια εβδομάδα τρία νέα κινητά τηλέφωνα με πληκτρολόγιο QWERTY και WLAN: τα C3, C6 και E5. Το ολλανδικό site Allaboutphones.nl δημοσίευσε τις πρώτες «ζωντανές» εικόνες - ήτοι εικόνες είναι σε λειτουργία - από αυτά.
Σχεδιασμένα για να κάνουν πιο προσιτές, προηγμένες εφαρμογές messaging κι εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, με χαμηλό κόστος στα χέρια όλο και περισσότερων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι νέες αυτές συσκευές διαθέτουν πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά από διαφορετικούς λογαριασμούς email, ομάδες IM και κοινωνικά δίκτυα.
Το Nokia C3 είναι το πρώτο κινητό που ενσωματώνει ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY σε συσκευή βασισμένη στην πλατφόρμα Series 40, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα κινητού στον κόσμο, και είναι το πρώτο από μια σειρά νέων μοντέλων που δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα από την αρχική οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να δουν, να σχολιάσουν ή να ενημερώσουν το status τους και να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους μέσα από τα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter.
Με εκτιμώμενη τιμή στα € 90, χωρίς να υπολογίζονται φόροι κι επιδότηση συσκευής, το Nokia C3 έρχεται με ενσωματωμένες τις εφαρμογές Ovi Mail και Ovi Chat, που σημαίνει ότι όσοι δε διαθέτουν ήδη λογαριασμούς email και chat, θα μπορούν να τους δημιουργούν απευθείας μέσω του κινητού τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση με κάποιον υπολογιστή.
Μεταξύ των χαρακτηριστικών του, αξίζει να τονιστούν η ύπαρξη Wi-Fi connectivity, κάμερας 2 megapixel, έγχρωμης οθόνης 2.4 ιντσών, καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας μνήμης με χωρητικότητα έως 8GB. Το Nokia C3, το οποίο αναμένεται στην αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, θα προσφέρεται σε μια ποικιλία ελκυστικών χρωμάτων, όπως το golden white, το γκρίζο της πέτρας και το έντονο ροζ.
Το Nokia C6 είναι ένα smartphone βασισμένο στο Symbian το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης αφής των 3.2 ιντσών με εκείνα ενός συρόμενου πλήρους keyboard. Η μεγάλη διάσταση της οθόνης εγγυάται απολαυστική πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και πρόσβαση στο Facebook κατευθείαν από την αρχική οθόνη. Εφοδιασμένο με μια σειρά από εργαλεία email και κοινωνικής δικτύωσης, το Nokia C6 είναι το ιδανικό κινητό για όσους επιθυμούν να είναι up to date ακόμη και στο διάστημα που βρίσκονται σε κίνηση.
Η διάθεση του αναμένεται να αρχίσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ η τιμή πώλησης εκτιμάται στα €220, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και πιθανή επιδότηση συσκευής.Το Nokia C6 διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων μια κάμερα υψηλής ποιότητας με ανάλυση 5 megapixel, αυτόματη εστίαση και φλας, καθώς και την εφαρμογή Ovi Maps με δωρεάν πλοήγηση για πεζούς και οδηγούς.
Και βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι χιλιάδες εφαρμογές, από παιχνίδια και βίντεο μέχρι news aggregators και υπηρεσίες web, είναι διαθέσιμα μέσω του Ovi Store.
Η νέα σειρά ολοκληρώνεται με το Nokia E5, την τελευταία προσθήκη στη γκάμα των συσκευών Nokia Eseries. Σχεδιασμένο ειδικά για εκείνους που επιθυμούν να είναι παραγωγικοί τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική τους ζωή, το βασισμένο στην πλατφόρμα Symbian Nokia E5, ακολουθεί το μοτίβο επιτυχημένων συσκευών όπως το Nokia E72 και το Nokia E63. Το Nokia E5 συνδυάζει τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά μιας business συσκευής, με όλες τις δυνατότητες προσωπικής δικτύωσης και ψυχαγωγίας που περιμένει από κάποιο smartphone ένας ιδιαίτερα απασχολημένος επαγγελματίας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment