Η Microsoft έφερε τα Windows Phone 7 series

Η Microsoft παρουσίασε την Κ. Δευτέρα στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα με την ονομασία Windows Phone 7 series - γνωστό, ως τώρα, σαν Windows Mobile 7. Το λειτουργικό συνενώνει όλες τις εφαρμογές σε θεματικές περιοχές, τα λεγόμενα Hubs. Επιπλέον τα Windows Phone 7 θα διαθέτουν ένα πιο λιτό μενού και περισσότερη φιλικότητα προς το χρήστη από ότι όλες οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows Mobile.
Οι πρώτες συσκευές με τα Windows Phone 7 αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010. Η HTC ανακοίνωσε, ήδη, μια σειρά μοντέλων βασισμένων στο νέο λειτουργικό. Αλλά και η Qualcomm εργάζεται, όπως αποκάλυψε, πάνω στην ανάπτυξη επεξεργαστών Snapdragon ειδικά σχεδιασμένων για τα Windows 7 Phone.
H οθόνη εκκίνησης του νέου λειτουργικού αποτελείται από τα λεγόμενα Live-Tiles ("πλακάκια" ελληνιστί), τα οποία ανανεώνονται δυναμικά (όπως είναι τα Tiles για τις ειδήσεις και τον καιρό). H οθόνη εκκίνησης μπορεί να προσαρμοστεί, ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Τα Windows Mobile Phone 7 ταξινομούν όλες τις εφαρμογές σε έξι θεματικές περιοχές (τα Hubs). To "People-Hub" αποτελεί το κέντρο επικοινωνίας του smartphone. Εδώ αποθηκεύονται όλες οι επαφές και οι συναφείς πληροφορίες, όπως είναι τα τηλεφωνήματα, τα emails, τα SMS ή τα live feeds από τα κοινωνικά δίκτυα.
Στο Hub εικόνων θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες, τις οποίες έχετε τραβήξει με το smartphone, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στην κάρτα μνήμης του κινητού ή έχουν δημοσιευτεί σε άλμπουμ του Web. Επιπλέον μπορείτε από αυτό το Hub να ανεβάσετε εικόνες στις γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι τα Facebook και Twitter.
Η Microsoft έλαβε υπόψη της κατά την ανάπτυξη των Windows Phone 7 και τους business users, προσφέροντας το Office Hub. Σε αυτό αποθηκεύονται οι τυπικές εφαρμογές γραφείου, όπως είναι η ατζέντα, το ημερολόγιο, οι λίστες ToDo, οι υπενθυμίσεις και οι εφαρμογές του Microsoft Office.
Το Games Hub απευθύνεται, αντιθέτως, στις νεώτερες ηλικίες. Εδώ ο χρήστης των Windows Mobile Phone 7 θα βρει τις εφαρμογές του XBox Live, με τις οποίες θα μπορεί να βιώσει, μεταξύ άλλων, την αίσθηση των online games. H πέμπτη θεματική περιοχή των Windows Mobile Phone 7 σχηματίζει τα audio και video Hub. Εδώ θα βρείτε τα βίντεο που έχετε τραβήξει ή κατεβάσει, Podcasts, μουσικά αρχεία και audio books. Αλλά και το ραδιόφωνο.
Μέσω της λειτουργίας Zune Friends ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί την αγαπημένη του μουσική με άλλους ή να προτείνει νέα τραγούδια. Αλλά και το Windows Marketplace απέκτησε το δικό του Hub. Μέσα από το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε apps, παιχνίδια και software για τα Windows Phone 7.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment