Streaming video στο iPhone!

Ποιος είπε ότι το iPhone 3G δεν μπορεί να τραβήξει video; Με την έγκριση της εφαρμογής Knocking Live Video φαίνεται ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, με αποτέλεσμα πλήθος εφαρμογών streaming video να κατακλύζει το App Store. Η καταγραφή video δεν είναι πλέον υπόθεση μόνο του iPhone 3GS!
Συγκεκριμένα, η εφαρμογή Ustream Live Broadcaster είναι από χθες διαθέσιμη στο App Store, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone - και παλαιότερων εκδόσεων - να μεταδώσουν ζωντανά από το κινητό τους τηλέφωνο video στην υπηρεσία ustream.tv. Μετά την μετάδοση του video τους, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να το αποθηκεύσουν στον server του Ustream για αρχειοθέτηση.
Η έγκριση του Knocking Live Video σήμανε και την υπαναχώρηση της Apple στο θέμα του streaming video. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται όλο και περισσότερες εφαρμογές που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, είτε από iPhone σε iPhone (όπως το Knocking) είτε από iPhone σε server (όπως το Ustream). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες του Ustream app μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από iPhone 3GS, όσο και από τις παλαιότερες εκδόσεις, 3G και 2G. Για τη μετάδοση του video στο Ustream.tv όμως απαιτείται WiFi ή 3G δίκτυο.
Μετά την έγκριση του Knocking και του Ustream, και η δημοφιλής υπηρεσία video streaming Qik υπέβαλλε την δική της εφαρμογή για έγκριση στο App Store και αναμένεται σύντομα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment