Smartphone Sony Ericsson Satio 12MP

Το Sony Ericsson Satio βασίζεται στην πλατφόρμα Series 60 και κλείνει πονηρά το μάτι του... ψηφιακού αισθητήρα των 12Mpixels που διαθέτει. Το Sony Ericsson Satio είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς προηγμένων smartphones που απαρνούνται την κλασική κωδική ονομασία της κατασκευάστριας και υιοθετούν έξυπνα ονόματα με ιδιαίτερη σημασία. Το «Satio», που στα λατινικά σημαίνει «ικανοποιώ», δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, αφού καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κάθε λάτρη της ψηφιακής φωτογραφίας, όντας εφοδιασμένο με μια εντυπωσιακή κάμερα ανάλυσης 12,0Mpixels, ενώ εκμεταλλεύεται την ισχύ ενός επεξεργαστή χρονισμένου στα 600MHz για να φέρει εις πέρας τις πολύπλοκες λειτουργίες του.
Η αξιόλογη συσκευή είναι κατασκευασμένη από υλικά καλής ποιότητας και δείχνει πολυτελής, ενώ εντυπωσιάζει με την τεράστια οθόνη αφής που δεσπόζει στην μπροστινή πλευρά της, με διαγώνιο 3,5 ίντσες και ανάλυση 360x640 pixels.
Η συσκευή ελέγχεται πλήρως με τα δάχτυλα μέσω του νέου μενού αφής της πλατφόρμας Series 60 με πολύ ικανοποιητικά animations και άμεση. Οι διαστάσεις του Satio είναι 112x55x13 χιλιοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 126 γραμμάρια, τιμή απόλυτα δικαιολογημένη, από τη στιγμή που ενσωματώνει ψηφιακό αισθητήρα ανάλυσης 12,0Mpixels και ένα πολύ δυνατό Xenon φλας.
Η κάμερα του Satio προσφέρει ιδιαίτερα εξελιγμένες λειτουργίες φωτογράφησης, όπως δυνατότητα εστίασης σε συγκεκριμένο σημείο της οθόνης που θα αγγίξει ο χρήστης (touch focus), υποστήριξη geo-tagging για άμεση προσθήκη των δεδομένων του δέκτη GPS της συσκευής στις φωτογραφίες που τραβάτε, αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου κ.ά.
Όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών, το Satio υπερέχει σαφώς του ανταγωνισμού, αφού είναι σε θέση να καταγράψει φωτογραφίες στα 4000x3000 pixels με τη βοήθεια ενός σταθεροποιητή εικόνας, αλλά και video clips απεριόριστου μεγέθους σε ανάλυση VGA (30fps), με χρήση μάλιστα και του δυνατού Xenon flash για νυχτερινές λήψεις.
Το κορυφαίο camera phone της Sony Ericsson διαθέτει έναν πομποδέκτη 3G με υποστήριξη HSDPA για πλοήγηση στο Internet, με ταχύτητα που φτάνει τα 7,2Mbps. Η εσωτερική μνήμη της συσκευής έχει μέγεθος 128ΜΒ και είναι διαθέσιμη για κάθε multimedia αρχείο ή παιχνίδι Java, ενώ τις φωτογραφίες και τα video clips που θα καταγράψετε, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κάρτα microSD χωρητικότητας 8GB που θα βρείτε στη βασική συσκευασία.
Το Satio υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία WLAN (DLNA) και επιτρέπει τη σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα, διαθέτει υποστήριξη Bluetooth 2.0+A2DP, υποδοχή USB 2.0 και ένα δέκτη A-GPS για πλοήγηση σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Φυσικά, επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων SMS/MMS και email μέσα από ένα εύχρηστο μενού, διαθέτει εμπρόσθια κάμερα για βιντεοκλήσεις, ενώ προσφέρει συμπαθητικά οπτικά εφέ με τη βοήθεια του επιταχυντή 3D γραφικών που ενσωματώνει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment