Η Google παρουσίασε το Android 2.0

Το λειτουργικό σύστημα Android της Google χρησιμοποιείται, ήδη, από πολυάριθμους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις διαφόρων αναλυτών της αγοράς, να παίξει ηγετικό ρόλο στο μέλλον.Ήδη ξεκίνησε η διάθεση της έκδοσης 2.0 του λειτουργικού συστήματος.
Το Android 2.0 φέρνει μερικές νέες λειτουργίες, οι οποίες υπόσχονται να βελτιώσουν τη φορητή σας επικοινωνία. Για παράδειγμα έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε πολλούς λογαριασμούς, συγχρονίζοντας τις επαφές και τα email σας. Επιπλέον υποστηρίζεται ο Microsoft Exchange Server, κάτι που κάνει ενδιαφέρουσα τη χρήση των Android smartphones στο περιβάλλον μιας επιχείρησης.
Μια νέα λειτουργία, με την ονομασία "Quick Contact", ενεργοποιείται πάντα όταν επιλέγει κανείς στην ατζέντα την εικόνα προφίλ μιας επαφής. Με αυτήν τη λειτουργία ξεδιπλώνονται όλες οι δυνατότητες επικοινωνίας με αυτή την επαφή. Παρομοίως νέα είναι η λειτουργία αναζήτησης σε όλα τα αποθηκευμένα SMS και MMS. Επιπλέον μπορεί να καθορίσει κανείς πόσο παλιές πρέπει να είναι οι ημερομηνίες τους, ώστε να σβηστούν αυτόματα.
Αλλά και τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μπορεί να διαχειριστεί καλύτερο το Android 2.0. Για παράδειγμα υπάρχει μια ενσωματωμένη λειτουργία για το φλας, ένα ψηφιακό ζουμ όπως και διάφορες επιλογές για την επεξεργασία της φωτογραφίας.
Το συνοδευτικό ημερολόγιο υποστηρίζει το ατέρμονο scrolling, διευκολύνοντας την πρόσβαση και σε ραντεβού του μέλλοντος. Επιπλέον μπορεί να απεικονιστεί η κατάσταση των συμμετεχόντων σε ένα event. Αλλά και το εικονικό πληκτρολόγιο έχει πάρει το …μάθημα του. Για παράδειγμα υποστηρίζει το multitouching επιτρέποντας τη γρήγορη πληκτρολόγηση με δύο δάκτυλα, χωρίς να "καταπίνει" τους χαρακτήρες.
Ο ενσωματωμένος browser έχει υποστεί χρήσιμες αλλαγές. Για παράδειγμα απεικονίζει μια μικρή προεπισκόπηση των sites που έχουν αποθηκευτεί στα bookmarks. Επιπλέον υποστηρίζει το ζουμ με ένα απλό "διπλό κλικ", ενώ οι προγραμματιστές του Web έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένη από την υποστήριξη της HTML 5.
Αλλά και στα ενδότερα του λειτουργικού έχουν γίνει οι κατάλληλες επεμβάσεις. Η ομάδα ανάπτυξης του Android επεξεργάστηκαν την αρχιτεκτονική γραφικών, ώστε να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις στις διάφορες συσκευές. Τέλος υποστηρίζεται το Bluetooth 2.1 με τα Object Push Profile (OPP) και Phone Book Access Profile (PBAP).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment