Windows Mobile 6.5 στις αρχες Οκτωβρίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ τη τελευταία της πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα, η Microsoft ευελπιστεί πως με την παραγωγή νέων συσκευών θα παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά. Τα νέα κινητά τηλέφωνα θα συνοδευτούν από το Windows Mobile 6.5 το οποίο θα διατεθεί παγκόσμια στις 6 Οκτωβρίου. Οι καινούργιες συσκευές που θα διατεθούν θα πωλούνται υπό την επωνυμία “Windows Phone”, εκμεταλλεύοντας έτσι την φήμη του λειτουργικού στους υπολογιστές.
Η Microsoft με την έλευση του Windows Mobile 6.5, στοχεύει όχι μόνο σε επαγγελματίες χρήστες αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, με σκοπό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος λόγω του ανταγωνισμού. Να προστεθεί ότι ασκήθηκε έντονη κριτική στην εταιρεία για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αναβάθμιση, ενώ ο ανταγωνισμός με iPhone, BlackBerry, Android, και Palm Pre προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Η έκδοση 6.5 δε θεωρείται κύρια αναβάθμιση του λειτουργικού, περιλαμβάνει βελτιωμένη εμπειρία Web browsing, conversation threaded e-mail και καινούργιο Windows Marketplace στα πρότυπα του iPhone App Store. Το νέο Marketplace αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση στις διαθέσιμες εφαρμογές, καθώς αυτή τη στιγμή η οργάνωση του είναι αρκετά μπερδεμένη. Επίσης, η Microsoft θα λανσάρει μαζί και την υπηρεσία Myphone, η οποία βρίσκεται ακόμα σε beta στάδιο. Εκτός από το δωρεάν backup των επαφών, ημερολογίου, sms, φωτογραφιών και άλλων δεδομένων, θα υπάρξει και η δυνατότητα εντοπισμού του κινητού σε περίπτωση απώλειας, κάτι αντίστοιχο με αυτή του iPhone που όμως προσφέρεται με χρέωση. Να σημειωθεί ότι το νέο λειτουργικό θα προσφέρεται ως αναβάθμιση σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα και όχι σε όλα.
Η έλευση της νέας πλατφόρμας θα συνοδευτεί από μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη παρουσία του Robbie Bach προέδρου στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας της Microsoft.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment