Τέστ στο νέο Nokia 5730 XpressMusic

ΠΛΟΥΣΙΟ το νέο κινητό τηλέφωνο της σειράς XpressMusic έχει κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων. Το Nokia 5730 XpressMusic, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διαφορετικό μουσικό τηλέφωνο, αφού ενσωματώνει συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο. Εξωτερικά θυμίζει το Nokia 5630, ωστόσο διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 2,4″. Το 5730 όπως και όλα τα κινητά της σειράς XpressMusic, έχει ως στόχο το νεανικό κοινό. Η τιμή του είναι 345 ευρώ.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
◦Διαστάσεις: 112 x 51 x 15.4 mm
◦Βάρος: 135 g
◦Οθόνη: 2.4″ 16M-color TFT, QVGA
◦Δίκτυα: Quad-band GSM and tri-band 3G (with HSDPA) support
◦Λειτουργικό:Symbian OS με S60 3.2 UI
◦Επεξεργαστής: 369 MHz ARM11 CPU
◦Μνήμη: 100 MB εσωτερικής μνήμης, 128 MB RAM, microSD card slot
◦Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b/g, GPS (A-GPS) με Nokia Maps, USB, Bluetooth με A2DP
◦Κάμερα: 3.2 Megapixels auto focus, geotagging και VGA video στα 30fps
◦Μπαταρία BL-4U (1000mAh)
◦Επιπλέον λειτουργίες: FM radio με RDS + Internet radio, Accelerometer, N-Gage support, Office document viewer, Nokia Say and Play (voice control to music player)
Εξωτερική Εμφάνιση
Οι διαστάσεις του Nokia 5730 είναι 112 x 51 x 15.4 mm, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 135 g. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το κινητό διαθέτει συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο και οθόνη 2,4″. Η σχεδίαση του δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα κινητά της ίδιας σειράς, ενώ το μαύρο χρώμα με την κόκκινη γραμμή περιμετρικά της συσκευής πιστεύω ότι είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των XpressMusic κινητών. Πάνω από την οθόνη του τηλεφώνου συναντάμε την κάμερα για βίντεοκλήσεις, ενώ ακριβώς κάτω από την οθόνη υπάρχει το D-pad και το πληκτρολόγιο. Περιμετρικά του D-pad υπάρχουν έξι βασικά πλήκτρα για το μενού, απόρριψη και αποδοχή κλήσεων, backspace και δύο soft-keys.
Τέλος στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχουν τα τρία τυπικά πλήκτρα των XpressMusic συσκευών για να μπορείτε να διαχειριστείτε τη μουσική σας.
Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ η θύρα microUSB είναι στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου. Στην αριστερή πλευρά επίσης υπάρχει και η θύρα για την κάρτα microSD. Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου καθώς και το πλήκτρα για φωτογραφίες.
Από ένα XpressMusic κινητό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το jack των 3,5 mm. Τα ακουστικά λοιπόν των 3,5 mm κουμπώνουν στο πάνω μέρος της συσκευής. Στην πίσω πλευρά εδρεύει η κάμερα του τηλεφώνου και το flash.
Εσωτερικός κόσμος
Τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 5730, όσο και οι δυνατότητες του παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Το 5730 είναι ένα από τα νεότερα μέλη της οικογένειας XpressMusic, οπότε όπως είναι φυσικό η μαμά Nokia το έχει εφοδιάσει με πολλά προγράμματα για να δουλεύετε εύκολα και γρήγορα. Θα έλεγα ότι το 5730 είναι ένα αρκετά κοινωνικό τηλέφωνο, αφού δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει άμεση πρόσβαση στο Hi5, το YouTube, το MySpace και το Facebook. Επίσης είναι δυνατή η δημοσίευση περιεχομένου στο Ovi και το Flickr, μέσω του Online Share v4.0.
Ας περάσουμε όμως να δούμε λίγο καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Το 5730 διαθέτει κάμερα 3,2 Megapixels, με οπτικά μέρη από την Carl Zeiss. Εκτός από ικανοποιητικές φωτογραφίες, το κινητό μπορεί να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση VGA στα 30 fps. Μπορεί να μην διαθέτει μεγάλη εσωτερική μνήμη αλλά έρχεται με μια κάρτα μνήμης 8 GB στην οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε εκατοντάδες τραγούδια. Ο Music player του τηλεφώνου είναι αρκετά εύχρηστος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή «Say and Play». Αν η μουσική σας βιβλιοθήκη είναι αρκετά μεγάλη και δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο τραγούδι, μπορείτε απλώς να πείτε τον τίτλο του κομματιού και αυτό θα αρχίσει να παίζει. Αν βαρεθείτε να ακούτε τα MP3 σας, μπορείτε να προτιμήσετε τη συντροφιά κάποιου ραδιοφωνικού σταθμού, αφού το κινητό έρχεται εξοπλισμένο με FM ραδιόφωνο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment