Κίνδυνος θάνατος ή όχι από τα κινητά τηλέφωνα;

Η επιστημονική κοινότητα παραμένει εδώ και καιρό διχασμένη ως προς τις επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στην ανθρώπινη υγεία. Μπορεί να υπήρξε ένα κύμα πανικού στις απαρχές της κινητής τηλεφωνίας, με χιλιάδες ειδικούς και μη να υποστηρίζουν ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου, ωστόσο οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνουν τα σενάρια καταστροφολογίας.
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι μπορούμε να αθωώσουμε τα κινητά με αμετάκλητο βούλευμα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τελικά ποια είναι η αλήθεια. Γνωρίζουμε σίγουρα ότι η ιονίζουσα ακτινοβολία σπάει το DNA και οδηγεί σε καρκίνο, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι τα κινητά λειτουργούν σε χαμηλότερες συχνότητες, για τις οποίες δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά.
Ουσιαστικά καταλήγουμε στην διαπίστωση, ότι το θέμα θα απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα την επιστημονική κοινότητα. Για την ιστορία, να πούμε ότι μέχρι σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει εκδώσει κάποια οδηγία κατά της χρήσης των κινητών και επαφίεται στις υγειονομικές αρχές κάθε χώρας να συμβουλεύσουν τους πολίτες τους.
Πηγή: CNET
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment