Nokia 6700 με πλούσια ηλεκτρονικά χαρίσματα

ΣΤΑ ράφια των καταστημάτων βρίσκεται πλέον, ένα κινητό τηλέφωνο της Nokia το οποίο σχεδιάζει το μέλλον αναπτύσσοντας μια νέα φιλοσοφία καθώς το όνομά του θυμίζει το παλιό γνώριμο, Nokia 6300. Το νέο τηλέφωνο φέρει την εμπορική ονομασία Nokia 6700 και ουσιαστικά παραμένει στο concept σχεδόν απαράλλαχτο με το 6300, αλλά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι πιο λειτουργικά και προχωρημένα προκαλώντας το ενδιαφέρον του χρήστη. Παρότι φαίνεται επαγγελματικό κινητό διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό, ευκολία χρήση του συνδυασμένο με αρκετά κομψή εξωτερική του εμφάνιση. Η τιμή του Nokia 6700 είναι κελεπούρι αφού δεν ξεπερνάει τα 285 ευρώ.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
◦Δίκτυα: Dual-Mode GSM/UMTS, Triple-Band WCDMA 900 / 1900 / 2100, Quad-Band GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
◦Διαστάσεις: 109,8 x 45 x 11,2 mm
◦Βάρος: 116.5 gr
◦Μνήμη: Εσωτερική μνήμη: 170MB, υποδοχή καρτών μνήμης microSD
◦Οθόνη: Έγχρωμη οθόνη 2,2″, QVGA ανάλυσης, 16 εκ χρώματα
◦Πλατφόρμα: Series 40 6th Edition
◦GPS: Ενσωματωμένος δέκτης GPS με A-GPS
◦Συνδεσιμότητα: Bluetooth v2.1 με EDR, θύρα microUSB, υποστήριξη HSDPA
◦Κάμερα: CMOS ανάλυσης 5 Megapixels, auto-focus, LED flash, μέγιστη ανάλυση φωτογραφιών 2.992 x 1.944 pixels
◦Βίντεο: Καταγραφή βίντεο ανάλυσης 640 x 480 pixels στα 15 fps
◦Μπαταρία BL-6Q χωρητικότητας 960mAh
◦Επιπλέον λειτουργίες: FM ραδιόφωνο με RDS
Εξωτερική εμφάνιση
Το βάρος της συσκευής αυξήθηκεκατά 25,5 gr το οποίο αφορά την χρήση αρκετών μεταλλικών τμημάτων. Μάλιστα το πίσω κάλυμμα της μπαταρίας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και όχι από πλαστικό. Ενδεχομένωςτο 6700 να φέρνει λιγό απο το 6300, αλλά διαθέτει πιο στρογγυλεμένες γωνίες συνδυάζοντας πολύ κομψό πληκτρολόγιο. Εξαιρετικό είναι το κεντρικό πολύπληκτρο της συσκευής με το μεταλλικό πλαίσιο.
Το 6700 αποτελώντας μια candy- bar συσκευή με οθόνη 2,2″ που καλύπτει περίπου το μισό τμήμα της μπροστινής πλευράς, ενώ το άλλο μισό καλύπτεται από το πληκτρολόγιο της συσκευής.
Στην αριστερή πλευρά καθώς και στο πάνω μέρος της συσκευής δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο τα κοουμπιά έντασης και φωτογραφίας στη δεξιά πλευρά. Η θύρα microUSB καθώς και η θύρα φόρτισης βρίσκονται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου. Τον ρόλο του on/off καλείται να παίξει το κόκκινο κουμπί με το οποίο απορρίπτετε τις κλήσεις. Φυσικά στην οπίσθια πλευρά του κινητού εδρεύει η κάμερα των 5 Megapixels, το μονό LED flash καθώς και το μεγάφωνο της συσκευής.
Εσωτερικός κόσμος
Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, θα μετρήσουμε τις διαφορές ανάμεσα στο 6700 και στο 6300. Αποτελώντας ένα φθηνό μοντέλο της φινλανδικής εταιρίας αδιαφορεί άμεσα για τις κάμερες με τα λίγα Megapixels και ενσωματώνει μια κάμερα 5 Megapixels με λειτουργία autofocus και LED flash. Το 6700 φέρνει αρκετά ευκρινείς φωτογραφίες τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε και στον υπολογιστή σας μέσω του καλωδίου microUSB.
Η δεύτερη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο 6700 και τον προκάτοχο του είναι σίγουρα η υποστήριξη υπηρεσιών τρίτης γενιάς. Το 6700 είναι ένα κινητό ταιριάζει τέλεια με την εποχή των social media και του διαδικτύου γενικότερα. Υποστηρίζει τεχνολογίες HSDPA και HSUPA για εύκολη και πάνω απ’ όλα γρήγορη αποστολή και λήψη δεδομένων.
Οι εφαρμογές είναι πλήρεις και πάλι για το κινητό αφού ενσωματώνει email client, Browser (Nokia Web Browser και Opera Mini) καθώς και instant messager. Απο αυτή την άποψη δεν λησμονούμε τον ενσωματωμένο δέκτη GPS που διαθέτει η συσκευή καθώς και το FM ραδιόφωνο με RDS που θα σας συνοδεύει ανα πάσσα στιγμή. Στο κινητό μπορείτε να κατεβάσετε κάποιον χάρτη (Nokia Maps ή Google Maps) μέσω διαδικτύου. Τέλος το 6700 διαθέτει Bluetooth καθώς και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD ( μέγιστης χωρητικότητας 8 GB)
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment