Nokia 5630 XpressMusic για όλους!

Η Nokia χτυπά μεθοδικά την οικονομική κρίση με την σειρά XpressMusic, για αυτό παράγει πολυ συχνά στην αγορά με νέες συσκευές οι οποίες διακρίνονται για τον νεανικό τους χαρακτήρα καθώς και τις μουσικές τους δυνατότητες. Μια νέα συσκευή που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στην ελληνική αγορά και ανήκει στην κατηγορία XpressMusic είναι το Nokia 5630. Παρότι το 5630 δεν είναι hi end συσκευή της σειράς ωστόσο η τιμή του (239 ευρώ) είναι αρκετά δελεαστική.
Η λιτή και προκλητική εμφάνιση του 5630 δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά πρωτότυπη. Μάλλονη Nokia ακολουθεί την επιτυχημένη τακτική που έχουμε δει σε αρκετά προγενέστερα μοντέλα αυτής της σειράς. Το μαύρο πλαστικό κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη την συσκευή, ενώ μια ξεχωριστή πινελιά δίνει μια χρωματιστή γραμμή που περιβάλλει την μπροστινή πλευρά του κινητού. Το κινητό είναι αρκετά λεπτό (12 mm) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το βάρος του είναι μόλις 83 gr.
Στην μπροστινή πλευρά του τηλεφώνου βρίσκουμε την οθόνη των 2,2″, η οποία μετά βίας αρκεί για τον απαιτητικό χρήστη σε σχέση με τις οθόνες που μας έχει συνηθίσει η Nokia, το πληκτρολόγιο καθώς και την κάμερα για βιντεοκλήσεις. Μια αρκετά έξυπνη ιδέα των σχεδιαστών της Nokia είναι η απεικόνιση των αριθμών πάνω στα πλήκτρα. Οι αριθμοί είναι σχεδιασμένοι από πολλές μικρές κουκίδες κάτι που δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο κινητό.
Κάθε μουσικό τηλέφωνο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να διαθέτει 3,5mm audio jack, έτσι και στο 5630 υπάρχει θύρα ακουστικών στην πάνω πλευρά της συσκευής ακριβώς δίπλα από την θύρα microUSB. Στην πίσω πλευρά συναντάμε μόνο την κάμερα με το LED Flash, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα πλήκτρα για το Music Player. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου, η θύρα για την microSD καθώς και το πλήκτρο για λήψη φωτογραφιών.
Ποιοτικά χαρακτηριστικά
Ένα από τα χαρακτηριστικά που αποτελούν πραγματική εξέλιξη βρίσκεται στην καρδιά του 5630 XpressMusic. Πρόκειται για τον πανίσχυρο επεξεργαστή ARM 11 χρονισμένο στα 600 MHz. Δυστυχώς το 5630 δεν διαθέτει οθόνη αφής άρα ούτε και την πέμπτη γενιά του λειτουργικού Symbian. Παρόλα αυτά η ενσωμάτωση λειτουργικού σε ένα τέτοιο τηλέφωνο το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Παρόλο που το τηλέφωνο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, έχει πολύ καλές δυνατότητες σύνδεσης τόσο με το διαδίκτυο όσο και με τις υπόλοιπες συσκευές. Το ενσωματωμένο Wi-Fi καθώς και η υποστήριξη HSDPA θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο. Αν πάλι θελήσετε να μεταφέρετε αρχεία τότε υπάρχει το Bluetooth καθώς και η θύρα microUSB.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα, θα μπορούσατε να αναφέρετε την πηγή του άρθρου ;;!! Το κείμενο το έχω γραψει στο mobiland.gr.

Εδώ είναι όλο το κείμενο http://www.mobiland.gr/2009/08/preview-nokia-5630-xpressmusic/

Ευχαριστώ πολύ !!