Διαφημιστικά βίντεο προβάλλονται σε...έντυπα

Σε μια ακόμα προσπάθεια των διαφημιστών να αποσπάσουν την προσοχή των αναγνωστών, εξαιρετικά λεπτές οθόνες που προβάλλουν βίντεο με διαφημίσεις θα εμφανίζονται από το φθινόπωρο σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό. Τα «έντυπα» βίντεο κάνουν ντεμπούτο στις 18 Σεπτεμβρίου σε αντίτυπα του Entertainment Weekly που θα διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.
Οι διαφημίσεις ενεργοποιούνται όταν ο αναγνώστης γυρίσει σελίδα. Έχουν το μέγεθος οθόνης κινητού, σε ανάλυση 320 επί 240 εικονοστοιχείων, και τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου, επαναφορτιζόμενες μέσω θύρας micro USB.
Έως και 40 λεπτά βίντεο μπορεί να αποθηκευτούν στα εξαιρετικά λεπτά τσιπ που κρύβονται πίσω από τις οθόνες. Τα τσιπ αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Americhip, με έδρα το Λος Αντζελες, η οποία έχει δημιουργήσει και άλλες διαφημιστικές τεχνολογίες για έντυπα, οι οποίες απευθύνονται σε άλλες αισθήσεις όπως η ακοή και η όσφρηση.
Τα πρώτα σποτάκια στο αμερικανικό περιοδικό θα διαφημίζουν εκπομπές του τηλεοπτικού δικτύου CBS και αναψυκτικά της Pepsi. Το Entertainment Weekly δεν είναι πάντως το πρώτο έντυπο που στρέφεται στο «έντυπο» βίντεο. Πέρυσι, το ανδρικό περιοδικό Esquire κυκλοφόρησε με εξώφυλλο βασισμένο στην τεχνολογία ηλεκτρονικής μελάνης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment