Κοινωνική δικτύωση στα κινητά από την HP

Επιστήμονες της Hewlett Packard δαμάζουν ένα φρέσκο κοινωνικό δίκτυο, το Friendlee, που βασίζεται στα κινητά τηλέφωνα. Το Friendlee αναλύει τις κλήσεις σας και τα μηνύματά σας για να δημιουργήσει μια εικόνα των στενότερων επαφών σας. Οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείτε συχνά, εμφανίζονται έτσι, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα στοιχεία τους, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε στο phonebook σας. Εάν πάψετε να επικοινωνείτε με κάποιους από αυτούς ή η επικοινωνία σας γίνει αραιότερη, οι επαφές αυτές χάνουν την προτεραιότητά τους και κατεβαίνουν στη λίστα των επαφών σας.
Η εφαρμογή δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια της HP, στο Palo Alto, πριν παρουσιαστεί στο συνέδριο HCI στη Βόννη της Γερμανίας, το Σεπτέμβριο. Η ανάπτυξη του Friendlee στηρίχτηκε στην ανάλυση κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, εξηγεί ο καθηγητής Bernardo Huberman, διευθυντής του εργαστηρίου social computing στο Palo Alto. Η ανάλυση αυτή έδειξε ότι η σύνδεση μεταξύ δύο ατόμων δε σημαίνει αναγκαστικά και διάδραση. Με λίγα λόγια, μπορεί να έχουμε πολλές επαφές σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά με λίγες από αυτές αλληλελεπιδρούμε πραγματικά. Αυτές τις επαφές προσπαθεί να εντοπίσει το Friendlee.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες Latitude και το BrightKite, που επιτρέπουν σε ένα χρήστη να ενημερώνει τις επαφές του για το σημείο που βρίσκεται. Το Friendlee θα σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε και άλλα δεδομένα που έχουν σχέση με την ανά πάσα στιγμή τρέχουσα κατάστασή σας, όπως είναι ο καιρός στο σημείο που βρίσκεστε, αλλά και να βλέπετε τις λίστες των κοντινών επαφών των φίλων σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment