Snapdragon 1Ghz και απο την HTC!

Οι φορητές πολυσυσκευές ως μίνι υπολογιστές τα καταφέρνουν περίφημα όπως το Htc Diamond που έχω και μάλιστα διαθέτει κάρτα γραφικών στα 64ΜΒ για να παίζω το Doom! Ομως απο ότι φαίνεται εκτός απο την συνολική εικόνα των φορητών συσκευών ανεβαίνουν και οι ταχύτητες των επεξεργαστών. Μάλιστα ακολουθώντας τις διασταυρωμένες μας πληροφορίες, μετά το Toshiba TG01, στα σκαριά βρίσκεται και η γνωστή μας HTC να υιοθετήσει τονπρώτο ταχύτατο επεξεργαστή Snapdragon (1GHz) στα επόμενά της PPC και smartphones.
Οπως και να το κάνουμε απο τα 528ΜΗΖ μέχρι το 1 γίγκα είναι μεγάλη άνοδος και απο ότι φαίνεται πλέον τα ppc προσεγγίζουν άμεσα τους μικρούς φορητούς υπολογιστές σε ισχύ και πολύ παραπάνω σε ταχύτητα. Προφανώς μετά τους γνωστούς επεξεργαστές OMAP και τους Qualcomm η τεχνολογία βρίσκει και αλλού τον δρόμο της με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ντυμένο στα λευκά και το gaming αποκτά άλλη διάσταση!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Ducklord είπε...

Εμ... Εε... Το Doom δεν έχει -καμία- σχέση με την "κάρτα γραφικών του κινητού" (δεν χρησιμοποιεί "επιτάχυνση γραφικών"). Βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον επεξεργαστή του κινητού για την απεικόνιση των γραφικών του. Σκέψου πως είχε κυκλοφορήσει την εποχή που τα PCs -δεν- είχαν "επιτάχυνση τρισδιάστατων γραφικών". Σημειώνω επίσης πως, από όσο γνωρίζω, το Diamond (όπως και το Touch Pro που έχω εγώ) -δεν- διαθέτει "κάρτα γραφικών στα 64MBs". Έχει μεν δυνατότητα παρουσίασης "επιτάχυνσης 3D γραφικών" αλλά η μνήμη του συστήματος δεν είναι dedicated στα γραφικά, αλλά "μοιράζεται" με την υπόλοιπη του κινητού (όπως συμβαίνει με τις "κομμένες" εκδόσεις GPU στα laptops).