Στην Ελλάδα τα κινητά ξεπερνούν τα 18,5 εκατ.

Κινητό τηλέφωνο διαθέτει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γης, δεδομένου ότι ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε πρόσφατα τα 4 δισ.! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wireless Intelligence, του τμήματος ερευνών του GSM Association (παγκόσμια ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας), οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ πιθανό να φθάσουν στον εντυπωσιακό αριθμό των 6 δισ. το 2013.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των συνδέσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου έφτασε τα 18 εκατ. ενώ εκτιμάται ότι πλέον ξεπερνούν τις 18,5 εκατ. συνδέσεις. Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η ύπαρξη 4 δισ. συνδέσεων δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ισάριθμοι άνθρωποι διαθέτουν και κινητό τηλέφωνο. Αφενός, γιατί πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων ιδίως στις ανεπτυγμένες αγορές έχουν περισσότερες από μία συνδέσεις (στην Ελλάδα το ονομαστικό ποσοστό διείσδυσης ξεπερνά το 165%) και αφετέρου όλο και περισσότερες συσκευές και μηχανήματα ενσωματώνουν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να συνδέονται αυτόματα στο Διαδίκτυο και με άλλες συσκευές.
Η αύξηση του αριθμού αυτού του είδους των συνδέσεων μεταξύ μηχανών είναι ο ένας λόγος για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας τον τελευταίο χρόνο. Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από την αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν υπάρχουν ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και το κινητό αποτελεί πρακτικά το μοναδικό μέσο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.Οι δύο αυτοί παράγοντες αναμένεται να συνεχίσουν στο προσεχές μέλλον να βοηθούν στην περαιτέρω αύξηση της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, το GSMA βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στο χώρο των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (mobile broadband). Σήμερα, οι συνδέσεις mobile broadband ανέρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο στα 100 εκατ., ενώ εκείνες που χρησιμοποιούν ενσύρματες υποδομές (π.χ. συνδέσεις ADSL) πλησιάζουν το 1,1 δισ.
Πηγή: imerisia.gr
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment