Virtualization στις κινητές πλατφόρμες!

ΤΑ κινητά μπορεί να μοιάζουν με μίνι υπολογιστές οπότε σταδιακά υιοθετούν και τα χαρακτηριστικά τους όπως η τεχνολογία virtualization η οποία ετοιμάζεται στα κινητά και χάρη στην προσπάθεια που καταβάλλει η VMware.
Με δεδομένη την επεξεργαστική ισχύ των smartphones και την ενσωματωμένη μνήμη ,είναι εφικτό το hardware με το κατάλληλο software να προωθήσει περισσότερα applications σε κάθε πλατφόρμα. Η πρόταση της VMware λέγεται Mobile Virtualization Platform (MVP) εντάσσοντας την εφαρμογή με όλους τους επεξεργαστές ARM σε Linux, Windows CE και Symbian. Η υποστήριξη για το Android θα καθυστερήσει για το νέο έτος.
Το MVP αποτελεί το επιστέγασμα εξαγοράς της Trango Virtual Processors από την VMware καθώς σε λίγους μήνες θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με κατασκευαστές και μοντέλα κινητών που θα υποστηρίζουν το MVP σε κάθε κινητή μορφή. Η VMware σκοπεύει να παίζει με smartphones που χρησιμοποιούν ακόμα και επεξεργαστές ARM Cortex-A8 (600MHz - 1GHz) και Cortex-A9 (multi core). Σήμερα το iPhone χρησιμοποιεί ARM επεξεργαστές από την Samsung (iPhone και iPhone 3G), όπως ARM επεξεργαστές χρησιμοποιούν πολλά άλλα κινητά. Παράληλλα το Symbian θα γίνει Open Source και το νέο Palm OS αν ποτέ κυκλοφορήσει βασίζεται σε Linux.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment