Βιονικά κινητά και gadgets όλα !

Η έκθεση CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα λίγο έξω από το Τόκιο δε φιλοξενεί μόνο μερικά από τα πιο πρωτοποριακά gadgets αλλά και μερικές από τις πιο περίεργες τεχνολογίες που έχετε συναντήσει ποτέ.
Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που υποτίθεται ότι επιτρέπει στους χρήστες της να βλέπουν μέσα από τοίχους.
Το εξωπραγματικό λογισμικό για κινητά τηλέφωνα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των KDDI's R&D laboratory και του πανεπιστήμιου του Τόκιο και ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο. Αν και δεν το έχουμε επιβεβαιώσει, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι το κινητό που θα έχει το κατάλληλο λογισμικό θα μπορεί να ανιχνεύσει το περιβάλλον του, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που βρίσκεται από την άλλη μεριά του τοίχου, χρησιμοποιώντας έξι διαφορετικούς αισθητήρες. Τρείς αισθητήρες συνδυάζονται με ένα ανάλογο αριθμό γεωμαγνητικών αισθητήρων και ένα GPS για να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία της τηλεφωνικής συσκευής αλλά και της κατεύθυνσης προς την οποία δείχνει. Χρησιμοποιώντας κάποιο είδος ψηφιακού "Βουντού", το λογισμικό χρησιμοποιεί το πρότυπο OpenGL για να σχεδιάσει στην οθόνη ότι έχει ανιχνεύσει στον περίγυρο. Πηγή: www.engadget.com
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment