Linux παντού στα κινητά με το Open Moko!

Το OpenMoko είναι ένα νέο εγχείρημα Ανοιχτού Κώδικα λογισμικού για την δημιουργία του πρώτου παγκόσμια ελεύθερου λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα αναδεικνύοντας το Linux ως εναλλακτική αξιόπιστη πλατφόρμα.
Το OpenMoko αποτελείται ήδη μία κοινότητα στην οποία ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, ώστε να βοηθήσει στον σχεδιασμό του ιδανικού τηλεφώνου. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι το OpenMoko να μην υποστηρίζει μόνο με μία συσκευή τηλεφώνου, αλλά μία σειρά κινητών τηλεφώνων, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ευεληξία στην αναβάθμιση λογισμικού και στην επιδιόρθωση λαθών στο λογισμικό με την βοήθεια των χρηστών. Το προϊόν προσωρινά δεν είναι κατάλληλο για χρήστες καθώς το λογισμικό στην παρούσα φάση είναι σε δοκιμαστικό στάδιο. Οπότε ακόμα δεν μπορείτε να παραγγείλετε την πρόσφατη έκδοση αλλά μπορείτε να κάνετε υπομονή.
Το Neo1973 όπως είναι η ονομασία του πρώτου κινητού από την FIC θεωρείται το πρώτο μεταξύ πολλών κινητών, τα οποία θα υποστηρίζουν το OpenMoko. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει ωστόσο όλες τις πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες και έχει ήδη κυκλοφορήσει σε πρότυπα το κινητό που αναμένεται να ταράξει τα ύδατα του κλάδου.
Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του εγχειρήματος σύντομα θα έχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις ενώ οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές που θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς θα βρούν σημαντικές πληροφορίες στην ημερήσια καταγραφή αλλαγών του λογισμικού. Καλή συνέχεια. Πηγή: http://www.openmoko.org/
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment