Ακτινοβολία στα κινητά με αποδείξεις!

ΜΑΣ κούρασαν οι πολυετείς μελέτες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και αναλύουν με την μεθοδολογία τους για το κατά πόσο είναι επικίνδυνη η χρήση κινητών ή όχι , οπότε είναι λογικό κάποιοι να είναι προβληματισμένοι για την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό τους. Σύμφωνα λοιπόν με την Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA), η μέτρηση της ακτινοβολίας γίνεται με μια ιδιαίτερη μονάδα μέτρησης το specific absorption rate ή SAR.
Για να είναι ένα κινητό μέσα στα προβλεπόμενα standards πρέπει το μέγιστο SAR level του να είναι λιγότερο από 1.6W/kg (watts per kilogram) στην Αμερική και 2W/kg στην Ευρώπη. Στην παρακάτω σελίδα http://reviews.cnet.com/4520-6602_7-5020355-1.html?tag=lnav περιλαμβάνετει ένας ομολογουμένως μεγάλος αριθμός κινητών και τα ποσοστά ακτινοβολίας τους. Για την ιστορία, το κινητό με το μεγαλύτερο SAR είναι το Motorola V195s, ενώ το κινητό με το μικρότερο είναι πάλι της ίδιας εταιρείας το Motorola Razr V3x. Το iPhone για όσουν έχουν περιέργεια είναι στα 0.974 W/kg. Καλή είναι η θερμική συμπεριφορά των Νόκια και της Sonyericsson. Φυσικά συστήνουμε να εφαρμόζεται παντού και πάντα το Παν μετρον Άριστον..
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ότι είνια πολυετείς δεν πρέπει να μας προβληματίζει? Δεν υπάρχει πόρσικαι είμαστε τα πειραματόζωα στο μάρκετινγκ, τις πραγματικές μας ανάγκες και τις πολυεθνικές?Τελικά τι γινεται, καμμία εταιρία δεν έχει σήμα πιά? :P